2015. november 8.

pdfplébánia átépítésének első szakasza befejeződött, ahhoz, hogy a munkálatok tovább haladjanak, a kedves hívek anyagi támogatását kérjük. Ezt megtehetik a szenteltvíztartók melletti állványon elhelyezett postai utalvánnyal, banki átutalással, valamint az állványon elhelyezett borítékok segítségével. A borítékba helyezett adományokat leadhatják a plébániahivatalban, vagy bedobhatják a szenteltvíztartók alatti perselybe. Köszönjük és a jó Isten fizesse meg!

[gview file=”https://samorin.fara.sk/wp-content/uploads/2015/11/2015.-nov.8..pdf”]

  • Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket ma este 5 órai kezdettel a tisztítótűzben szenvedő lelkekért végzett szertartásra. A szertartásban elmélkedések hangzanak az ember utolsó dolgairól, a zenei kíséretet a Harmonia Classica kamarazenekar és orgonajáték kíséri.
  • A mai vasárnapon főegyházmegyénk templomaiban a szentmisék után Szent Márton-napi gyűjtés Az adományok az iraki Erbil város egészségügyi központjának fenntartására, valamint Jordánia és Libanon oktatási programjaira lesznek fordítva. Adományaikat a jó Isten fizesse meg.
  • betlehemes játékra iskoláskorú gyermekeket várunk. A próbák minden szombaton a reggeli szentmise után 8.45 és 10.00 között lesznek a pasztorációs központban. November 28-án és december 12-én elmarad a próba. November 28-án, advent első vasárnapja előtti szombaton lesz az adventikoszorú-készítés a pasztorációs központban 16.00 és 18.00 között.
  • A sekrestyében megvásárolható színes katolikus falinaptár a 2016. évre. Ára 1,- €.
  • Szeptembertől kezdve minden hónap második hétfőjén este 1845 és 1945 között a Vita Humana p.t. szervezésében képzés van a pasztorációs központban a felelős gyermekvállalás témakörében.
  • Magyar nyelvű szentmise lesz a pozsonyi Kék templomban Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepének alkalmából, november 19-én, csütörtökön este 6 órakor. Ez alkalomból szeretettel várják a magyar híveket.
  • Szlovákia püspökei Rómába utaznak az „ad limina apostolorum“ látogatásra, ahol a Szentatyával is találkoznak. Püspökeink kérik imáinkat.
  • Magyar nyelvű szentmise lesz Nagyszombatban a Szent Miklós-dómban november 21-én, a nagyszombati kegykép könnyezésének évfordulóján. A szentmise, melynek Őexc. Dr. Ternyák Csaba, egri megyéspüspök lesz a főcelebránsa, 11.30 órakor kezdődik.
  • Az Ain Karim polgári társulás, mely a kolostor földszinti helyiségeinek bérlője, idén is megszervezi a karácsony előtti adománygyűjtést „az öröm adakozással növekszik” címmel, november 8. és december 13. között. A hívek hozzájárulhatnak tartós élelmiszerrel, tisztálkodási szerekkel és ebédjegyekkel. Az adományokat elhelyezhetik a sekrestyébe vezető folyosón kijelölt helyre, az ebédjegyeket a szentmisék után önkéntesek gyűjtik majd. Az összegyűjtött adományokat Somorja szegényei, rászorultjai között osztják majd szét.

Author: fara