2015. november 22

pdfplébánia átépítésének első szakasza befejeződött, ahhoz, hogy a munkálatok tovább haladjanak, a kedves hívek anyagi támogatását kérjük. Ezt megtehetik a szenteltvíztartók melletti állványon elhelyezett postai utalvánnyal, banki átutalással, valamint az állványon elhelyezett borítékok segítségével. A borítékba helyezett adományokat leadhatják a plébániahivatalban, vagy bedobhatják a szenteltvíztartók alatti perselybe. Köszönjük és a jó Isten fizesse meg!

[gview file=”https://samorin.fara.sk/wp-content/uploads/2015/11/2015.-nov.22..pdf”]

  • Ádvent első vasárnapján a hagyományos őszi karitász gyűjtést tartjuk meg a szt.misék után. Adományaikat előre is a jó Isten fizesse meg.
  • November 28-án, advent első vasárnapja előtti szombaton lesz az adventikoszorú-készítés a pasztorációs központban 16.00 és 18.00 között. Szükséges hozni koszorúalapot, gyertyatűt és gyertyát. A többi alapanyagról a szervezők gondoskodnak.
  • Várjuk a betlehemes játékra a szereplők jelentkezését, főleg fiúkat, pásztorok és királyok szereposztásába. A próbák szombatonként a 8:00 órai szentmise után vannak.
  • A hónap utolsó vasárnapján ifjúsági énekekkel, gitárkísérettel celebrált szentmisére várjuk a lelkes énekeseket. Próba november 28-án szombaton 10:00-tól a pasztorációs központban.
  • A sekrestyében megvásárolható színes katolikus falinaptár a 2016. évre. Ára 1,- €.
  • Az Ain Karim polgári társulás, mely a kolostor földszinti helyiségeinek bérlője, idén is megszervezi a karácsony előtti adománygyűjtést „az öröm adakozással növekszik” címmel, november 8. és december 13. között. A hívek hozzájárulhatnak tartós élelmiszerrel, tisztálkodási szerekkel és ebédjegyekkel. Az adományokat elhelyezhetik a sekrestyébe vezető folyosón kijelölt helyre, az ebédjegyeket a szentmisék után önkéntesek gyűjtik majd. Az összegyűjtött adományokat Somorja szegényei, rászorultjai között osztják majd szét.
  • A november 2-án szervezett „Gyertya a meg nem született gyermekekért“ a plébániánk templomaiban eladott gyertyákból 408,50,- Euro volt. Plébániánk e összeggel támogatja a megfogant emberi életre irányuló kezdeményezéseket. Adományaikat a jó Isten fizesse meg!
  • November 22-étől lehet jelentkezni a 2016-os krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra. Regisztrálni lehet a stránky mladezba.sk és a www.svetovednimladeze.sk weboldalakon.
  • A kedves hívek figyelmébe ajánljuk a szentföldi zarándoklatot, melyet áprilisra tervezünk. Jelentkezni a sekrestyében lehet. Bővebb információk a hirdetőtáblán találhatók.

Author: fara