1. novembra 2015

[gview file=“https://samorin.fara.sk/wp-content/uploads/2015/11/2015.-nov.1..pdf“]

Odpustky

Veriaci, ktorý v deň Spomienky na všetkých zosnulých nábožne navštívi kostol alebo kaplnku a pomodlí sa Modlitbu Pána a urobí vyznanie viery, môže získať úplné odpustky, ktoré možno privlastniť iba dušiam v očistci. Okrem tohto odpustkového úkonu sa žiada splniť tri podmienky: sv. spoveď , sv. prijímanie a modlitba na úmysel Sv. Otca stačí Otče náš, Zdravas a Sláva. A ďalej ako vo všeobecnosti treba vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu aj k všednému. Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať odpustky, ktoré možno privlastniť iba dušiam v očistci, raz denne od 1. novembra do 8. novembra.

Requiem za duše v očistci

Pozývame vás na pobožnosť za duše v očistci – tzv. Requiem, ktorá sa uskutoční 8. novembra 2015 vo farskom kostole v Šamoríne o 17:00. Pobožnosť bude obsahovať rozjímania nad poslednými vecami človeka a sprevádzať ju bude komorný orchester Harmonia classica a organový recitál.

plagatreq

 Svätomartinská zbierka

Budúcu nedeľu, 8. novembra sa uskutoční pri všetkých svätých omšiach v celej Bratislavskej arcidiecéze Svätomartinská dobročinná zbierka. Výťažok zbierky bude použitý na dva konkrétne projekty – zabezpečenie zdravotníckej kliniky bl. sestry Zdenky v irackom Erbile a vzdelávací program pre deti utečencov v Jordánsku a Libanone.

Kalendár 2016

 V sakristii je možné zakúpiť si farebný katolícky kalendár na rok 2016. Cena 1,- €.

Sviečka za nenarodené deti

Milým veriacim dávame do pozornosti sviečku za nenarodené deti. Jej kúpou podporíte projekty zamerané na ochranu ľudského života. Cena jednej sviečky je 1€. Dobrovoľníci budú sviece predávať pri východe kostola.

Zbierka na rekonštrukciu farskej budovy

V tomto období sme ukončili prvú etapu rekonštrukcie farskej budovy – hrubú stavbu. Pre zrealizovanie ďalšieho kroku je potrebná pomoc vás, veriacich. Na základe možností a schopností prosíme o finančnú pomoc pri dokončení rekonštrukcie. Svoju podporu môžete zrealizovať poštovou poukážkou, bankovým prevodom alebo obálkovou formou, ktoré nájdete pri východe z kostola u sväteničiek. Obálky môžete odovzdať osobne na farskom úrade alebo ich vhodiť do pokladničiek pod sväteničkami.

Modlitby otcov

Spločenstvo modlitby otcov pozýva otcov a mužov na modlitbové stretnutie v pondelok 2.11. o 20.00 hod. v pastoračnom centre.

 

 

Author: fara