2015. november 8.

pdfV tomto období sme ukončili prvú etapu rekonštrukcie farskej budovy – hrubú stavbu. Pre zrealizovanie ďalšieho kroku je potrebná pomoc vás, veriacich.
Na základe možností a schopností prosíme o finančnú pomoc pri dokončení rekonštrukcie. Svoju podporu môžete zrealizovať poštovou poukážkou, bankovým prevodom alebo obálkovou formou, ktoré nájdete pri východe z kostola u sväteničiek. Obálky môžete odovzdať osobne na farskom úrade alebo ich vhodiť do pokladničiek pod sväteničkami.

[gview file=“https://samorin.fara.sk/wp-content/uploads/2015/11/2015.-nov.8..pdf“]

  • Pozývame vás na pobožnosť za duše v očistci – tzv. Requiem, ktorá sa uskutoční dnes večer vo farskom kostole v Šamoríne o 17:00. Pobožnosť bude obsahovať rozjímania nad poslednými vecami človeka a sprevádzať ju bude komorný orchester Harmonia classica a organový recitál.
  • Dnešnú nedeľu, sa uskutoční pri všetkých svätých omšiach v celej Bratislavskej arcidiecéze Svätomartinská dobročinná zbierka. Výťažok zbierky bude použitý na dva konkrétne projekty – zabezpečenie zdravotníckej kliniky bl. sestry Zdenky v irackom Erbile a vzdelávací program pre deti utečencov v Jordánsku a Libanone.
  • V sakristii je možné zakúpiť si farebný katolícky kalendár na rok 2016. Cena 1,- €.
  • Slovenskí biskupi v dnešnú nedeľu odchádzajú na cestu do Ríma, počas ktorej si uctia hroby svätých apoštolov Petra a Pavla, stretnú sa so Svätým Otcom Františkom a na jednotlivých úradoch Svätej Stolice budú informovať o živote Katolíckej cirkvi na Slovensku. Táto pravidelná návšteva sa po latinsky nazýva ad limina apostolorum. Sprevádzajme našich otcov biskupov po tieto dni modlitbami, aby ich cesta priniesla požehnané ovocie povzbudenia pre pôsobenie Cirkvi na Slovensku.
  • Pri príležitosti sviatku sv. Martina vás pozývame do Katedrály osláviť nášho patróna počas Svätomartinského trojdnia. Keďže otcovia biskupi budú na návšteve v Ríme, v pondelok, utorok a stredu budú sväté omše o 17.00 hod. sláviť poverení kňazi z bohosloveckej fakulty a kňazského seminára. Ich kázne budú venované hlavnej myšlienke trojdnia: „Svätý Martin a ľudia vyhnaní z domova“. Bližšie informácie nájdete na plagáte na výveske.
  • Občianske združenie Ain Karim – nájomca prízemných priestorov v budove kláštora – organizuje od 8. novembra do 13. decembra 2015 zbierku 3R – Radosť Rozdávaním Rastie. Môžete sa zapojiť aj vy darovaním trvanlivých potravín, hygienických potrieb a stravných lístkov. Veci môžete priniesť po každej sv. omši na chodbu, ktorá vedie do sakristie. Zberné miesto bude označené. Stravné lístky prosíme odovzdať v sakristii alebo dobrovoľníkom do označenej škatule po nedeľných sv. omšiach. Zozbierané veci rozdáme núdznym a chudobným v Šamoríne.

Author: fara