22. november 2015

pdfV tomto období sme ukončili prvú etapu rekonštrukcie farskej budovy – hrubú stavbu. Pre zrealizovanie ďalšieho kroku je potrebná pomoc vás, veriacich.    Na základe možností a schopností prosíme o finančnú pomoc pri dokončení rekonštrukcie. Svoju podporu môžete zrealizovať poštovou poukážkou, bankovým prevodom alebo obálkovou formou, ktoré nájdete pri východe z kostola u sväteničiek. Obálky môžete odovzdať osobne na farskom úrade alebo ich vhodiť do pokladničiek pod sväteničkami.

[gview file=“https://samorin.fara.sk/wp-content/uploads/2015/11/2015.-nov.22..pdf“]

  • Budúcu nedeľu – prvú adventnú – bude po svätých omšiach jesenná zbierka na charitu. Za vaše milodary vopred vyslovujeme Pán Boh zaplať.
  • V sakristii je možné zakúpiť si farebný katolícky kalendár na rok 2016. Cena 1,- €.
  • Sestry saleziánky srdečne pozývajú dospelých, ktorí v mladosti navštevovali ich stredisko, na stretávku odchovancov spojenú s predstavením svetového združenia odchovancov v nedeľu 29.11. o 14.00. Viac informácií na plagáte v predsienke.
  • Ako aj v predošlý rok, sestry saleziánky chystajú adventný predaj náboženských kníh. V ponuke budú po slovenskej svätej omši v nedeľu pred kostolom (v prípade horšieho počasia v priľahlej chodbe).
  • Občianske združenie Ain Karim – nájomca prízemných priestorov v budove kláštora – organizuje od 8. novembra do 13. decembra 2015 zbierku 3R – Radosť Rozdávaním Rastie. Môžete sa zapojiť aj vy darovaním trvanlivých potravín, hygienických potrieb a stravných lístkov. Veci môžete priniesť do prízemných miestností kláštora prípadne po sv. omšiach na označené zberné miesto v chodbe kostola. Stravné lístky prosíme odovzdať dobrovoľníkom do označenej škatule po nedeľných sv. omšiach príp. v sakristii. Zozbierané veci rozdáme núdznym a chudobným v Šamoríne.
  • Naša farnosť sa aj v tomto roku zapojila do kampane „Sviečka za nenarodené deti“, a podporila tak aktivity na podporu počatého života sumou 408,50,- Euro. Všetkým, ktorí sa kúpou sviečky zapojili do zbierky, vyslovujeme Pán Boh zaplať!
  • Od nedele 22. novembra sa spúšťa registrácia na Svetové dni mládeže 2016 v Krakove cez webové stránky mladezba.sk a www.svetovednimladeze.sk. Zároveň odporúčame do pozornosti rozbehnutú duchovnú prípravu na Svetové dni mládeže, ktorá má na Slovensku podobu a názov „Milosrdný rok“.
  • Do pozornosti veriacich odporúčame púť do Svätej zeme, ktorú plánujeme v apríli budúceho roka. Prihlásiť sa môžete v sakristii. Bližšie informácie nájdete na plagáte.

Author: fara