Oznam pre rodičov prvoprijímajúcich detí

Vážení rodičia,
 
po dnešnom zverejnení nových usmernení Vlády SR, Úradu verejného zdravotníctva a Konferencie biskupov Slovenska, ktoré platia od 1. októbra 2020,
si Vás dovoľujeme informovať o organizačných pokynoch k pripravovaným slávnostiam Prvého sv. prijímania v slovenskom jazyku v našej farnosti.
Obe slávnosti sa uskutočnia v plánovaných termínoch, avšak pri dodržaní prísnych hygienických pravidiel (rúška, sedenie v odstupoch, dezinfekcia).
Vzhľadom na striktné obmedzenie maximálneho počtu osôb na bohoslužbách (50), do chrámu budú vpustené iba prvoprijímajúce deti s katechétkami (rehoľnými sestrami),
fotograf, kostolníčka a kňazi. Žiaľ, dovnútra nebudú môcť vstúpiť ani rodičia, ani príbuzní prvoprijímajúcich detí, ani ďalšia verejnosť. 
 
Obe slávnosti budú prenášané na internete live streamom cez Facebookovú stránku Farnosti Šamorín.
 
V prípade, žeby Vaše dieťa alebo niektorý jeho rodinný príbuzný do termínu slávnosti bol pozitívne testovaný na Covid19, alebo sa u neho objavili príznaky respiračného ochorenia,
nie je možné aby sa zúčastnilo slávnosti. V takom prípade nás o tom, prosím informujte, a individuálne dohodneme nový termín.
 
 
Termíny slávnosti pre jednotlivé triedy ostávajú tie, ktoré boli plánované, t.j.:
 
Žiaci ZŠ Mateja Bela: 4.A, 4.B, 4.D a 5.ročník.
 
Termín 1. sv. prijímania: Nedeľa 4. októbra 2020 o 15:00 hod., farský kostol. Vstup do chrámu bude povolený výlučne prvoprijímajúcim deťom, v rúškach.
 
Prvá svätá spoveď bude vo farskom kostole v Šamoríne, v sobotu 3. októbra od 9.00 hod. a nácvik o 10.00 hod.
Účasť na sv. spovedi a nácviku je pre deti povinná. Vstup do chrámu bude povolený výlučne prvoprijímajúcim deťom.
——————————————————————————————
 
Žiaci ZŠ Mateja Bela: 4.C, 4.E, 4.F.; žiaci QSI Intern. School of BA, a žiaci zo ZŠ Hamuliakovo.
 
Termín 1. sv. prijímania: Nedeľa 11. októbra 2020 o 15:00 hod., farský kostol   Vstup do chrámu bude povolený výlučne prvoprijímajúcim deťom, v rúškach.
Prvá svätá spoveď bude vo farskom kostole v Šamoríne, v sobotu 10. októbra od 9.00 hod. a nácvik o 10.00 hod.
Účasť na sv. spovedi a nácviku je pre deti povinná. Vstup do chrámu bude povolený výlučne prvoprijímajúcim deťom
——————————————————————————————
 
Milí rodičia,
 
Dúfame, že prijmete tieto opatrenia s pochopením. Viacej informácií o platných hygienických opatreniach nájdete na: https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20200930063
Prosíme Vás, umožnite svojim deťom, napriek všetkým ťažkostiam a nepríjemnostiam pristúpiť k Eucharistii – k najhlbšiemu tajomstvu našej viery – s patričnou úctou, dôstojne a nábožne. 
Nech napriek všetkým vonkajším okolnostiam budú na tento okamih pripravené prežívať ho s vnútorným pokojom a radosťou.
 
S úctou
 
P. Myjavec, farár
T. Jendruch, kaplán

Author: fara